Kobliha

23. ledna 2011 v 16:11 |  Vznik/Výroba
Ano nepřeskočilo mi, opravdu. Koho se snažím přesvědčit? V této fázi už jenom samu sebe.Ale já nepotřebuju aby si o mě všichni mysleli že jsem normální, ikdyž nevím jestli to po tomto článku ještě půjde.



Vyrábění koblih
1- Klasické v pekárně udělají šišku )koblihu, a dávkovačem do ní dají marmeládu avšem zůstane tam dírka ze které marmeláda ráda teče, myslím si alespoň jedno tričko každého z nám má tu zkušenost. Proto je to velmi nepraktické tak jsem vymyslela vlastní způsob jak upéct koblihu
2- Můj vlastní recept v několika krocích
 1) Vezmete těsto uděláte z něj tvar jaký by jste si pro svůj koblížek představovali
 2) Poloupečeme!!!!
 3) Tento útvar rozkrojíte na dvě totožné poloviny
 4) Vyberete šťastnou půlku, která bude naplňěná marmeládou ) samozřejmě to mohou být obě)
 5) Vezmete lžičku a ve vybrané půlce vydlabete důlek na marmeládu
 6) Marmeládu "nakipete"( nenapadá mě nic jiného co s tou marmeládou udělat) do důlku
 7) Nyní vezmeme vrchní polovinu a přilepíme ji k spodní, čím? Klidně můžete i sekunďákem, ale mnohem lešší to bude těstem )proto se kobliha měla upéct pouze dopola)
 8) Na koblize není ani škrábnutí můžete ji dát dopéct
 9) Devátý bod je nepoviný na upečenou koblihu můžete dát rozpuštěnou čokoládovou polevu a posypat bombónkama
 10) Koblihu pocukrukeme, ale POZOR! Necukrujeme pokud jsme postupovali podle bodu 9, buchta by totiž byla nechutně sladká
 11) Podáváme

Osobně považuji moje řešení za mnohem lepší, nemusíte si kupovat dávkovač a stačí jen trocha zručnosti.

Na závěr bych chtěla podotknout, že jsem si tohle nevymyslela pro postup, ale pro to , vlastně ani nevím proč. Hrozně mě to znervózňuje když ani nevím proč jsem vymýšlela takové prkotiny, když jsem byla malá. Ale co byla jsem malá, hloupá a těď je z toho alespoň dobrý článek.
 

1 člověk ohodnotil tento článek.

Komentáře

1 Kája Kája | Web | 24. ledna 2011 v 15:18 | Reagovat

Já myslím že se koblihy smaží. Ale to je detail.

2 Šnečkovská Šnečkovská | Web | 24. ledna 2011 v 15:22 | Reagovat

[1]: U nmě se pečou a polopečou :)

Nový komentář

Přihlásit se
  Ještě nemáte vlastní web? Můžete si jej zdarma založit na Blog.cz.
 

Aktuální články

Reklama