Chleba

6. března 2011 v 11:46 |  Vznik/Výroba
Ráno se probudíme a máme na stole čerstvý chléb, který nám maminka donesla z obchodu. Pochutnáme si na něm a ani si neuvědomíme kolik to dá práce upéct jednu dobrou snídani. Je to vážně dřina.


Základem je mít dobré pracovní prostředí, nejlepší velká pekárna, ale kde takovou seženeme, že? Bude nám muset stačit menší nebo prostá kuchyně. Důležité je nakoupit si ještě před pečením těsta. Potřebujeme jendo tmavé a hodně světlého, opravdu hodně.Musíte mít také kvalitní osvětlení, protože bez něho neuvidíte na práci. Potřebujeme také válec na těsto a lžíci na vydlabávání dír. A teď se dáme do pečení, nemůžeme udělat celý chleba, ale myslím si, že ´jedna půlka bude bohatě stačit.

Nejdříve se připraví tmavé těsto, které se vytvaruje do tvaru půlky chleba. Toto upečeme a dostaneme křupavou kůrku, mňam, pozor ať ji nesníte. Nyní budeme potřebovat hodně bílého těsta, které budeme na kůrku nanášet ve vrstvách. Dobře si musíme rozmyslet kde chceme díry a ty tam lžíci vydlabat. Jakmile budeme mít tři vrsty, měli bychom mít alespoň pět dír. Je jen na vás jestli budou velké malé, nebo úplně divné. Jakmile to bude hotovo dáme nachvíli do pece, opravdu jenom na chvíli. Pokud bychom tam chleba nechali dlouho mohlo by se stát, že se nám kůrka připálí a to by nebylo dobré, vůbec by to nebylo dobré, bylo by to akorát spálené.
Nyní stačí nechat chleba vychladnout, a pak si na něho můžeme dát máslo nebo ementál, který jsme dělali minule.

Dobrou chuť!
 

Buď první, kdo ohodnotí tento článek.

Komentáře

1 loko loko | 6. března 2011 v 13:14 | Reagovat

čí více těsta tím více zaprasená kuchině

2 Šnečkovská Šnečkovská | Web | 6. března 2011 v 13:16 | Reagovat

[1]: Jistě, jenže to těsto potřebuješ na ten chleba , takže si nevybereš. Chceš chleba musíš mít i zaprasenou kuchyň.

3 loko loko | 6. března 2011 v 13:18 | Reagovat

aco když jse mi něchce uklízet

4 Janča Janča | 7. března 2011 v 9:59 | Reagovat

Kamilko Kamilko... kde ty ma to chodis :D

5 Kája Kája | Web | 7. března 2011 v 13:43 | Reagovat

Em, nebude podle tvého receptu kůrka uvnitř? :D

6 Šnečkovská Šnečkovská | Web | 7. března 2011 v 15:00 | Reagovat

[5]: na právě že ty to napatláš na ní jen z jedné strany děláme jen půlku chleba :)

[4]:No tady to jsem vymyslela celkem dáávno, :)

7 Traktůůrek Traktůůrek | Web | 7. března 2011 v 15:38 | Reagovat

Asi mě z tebe trefí. Obávám se, že čtení tvého blogu mi jednou přinese infarkt myokardu. :D Asi se raději vrátím k Jonovi a spol. Ti na mě mají aspoň uklidňující účinek. :D

8 Šnečkovská Šnečkovská | Web | 7. března 2011 v 16:17 | Reagovat

[7]: Si běž :-/

9 Traktůůrek Traktůůrek | Web | 7. března 2011 v 17:21 | Reagovat

[8]:  To ale miláčku vůbec nebylo myšleno špatně. Já jen, že jsem u toho tvého chleba chytla až nezdravý výtlem. :D A ty moc dobře víš, jak kašlu, když mám záchvat smíchu. Tvé články vážně ohrožují mé zdraví. :D

10 Šnečkovská Šnečkovská | Web | 7. března 2011 v 20:18 | Reagovat

[9]: Já si z tebe jenom dělám srandu. Bláto :) Musíš si koupit stoptusin pŕoti kašli :)

11 Kája Kája | Web | 8. března 2011 v 10:01 | Reagovat

[6]: Em nějak tomu nerozumím.

12 Traktůůrek Traktůůrek | Web | 8. března 2011 v 14:04 | Reagovat

[10]: Ale houby. Já mám Coldrex. :D Bláto.

Nový komentář

Přihlásit se
  Ještě nemáte vlastní web? Můžete si jej zdarma založit na Blog.cz.
 

Aktuální články

Reklama